Runs van de
Rotterdam Running Crew

Trailrun Outdoor Valley

I lost a button of my shirt today
It fell on the ground and it was rolling away
Like a trail leading me back
To the Dutch mountains.

In de omgeving Rotterdam hebben we geen bergen en om aan de nodige hoogtemeters te komen maakt het groeiende leger trailrunners graag gebruik van de skiberg en het mountainbike-parcours bij Outdoor Valley.

rrc_trailrun_03
Foto: Bas Binnendijk

Zijn we bij de Rotterdam Running Crew het asfalt dan zat? Nee, allerminst maar op deze manier willen we ook laten zien hoe mooi de natuur is op een steenworp afstand van de brede straten en het stadsleven van Rotterdam.

Het was inmiddels eind september en het wordt per dag een paar minuten eerder donker. Vandaar dat de organisatie besloten had om iets eerder te starten. Klokslag zeven uur vertrokken grote groepen lopers voor de zes en de negen kilometer over zand, stenen en gras. Heel wat anders dan rennen door de koopgoot.

Een geweldige actie van Asics zorgde ervoor dat maar liefst tien lopers het pad op gingen met splinternieuwe ASICS Gel-Fuji Attack 5 schoenen. Op de vraag of er mensen waren die de schoenen wilden testen, kwamen meer dan 800 reacties op de Facebookpagina van de Rotterdam Running Crew. Hoe bedoel je populair?

14317323_873074819459539_3045055071645951658_n

Foto: Sander van Baalen

Ook de schrijver van dit stukje ging op pad met deze ASICS Gel-Fuji Attack 5 schoenen aan zijn voeten. Tijdens de voorbereidingsloop (ja, de leaders of the pack lopen het parcours altijd een paar dagen voor de run voor) viel me al op hoe makkelijk ik downhill durfde te lopen met deze schoenen. Misschien is dat trailen ook wel wat voor mij.

Terwijl de zon langzaam onder ging, baanden de lopers zich een weg over de smalle paden. Af en toe zag ik het struikgewas links en rechts van ons bewegen. Ik hoopte maar dat het konijnen waren, later hoorde ik dat er veel ratten op deze berg zijn. Och, die beestjes waren waarschijnlijk banger voor ons dan wij voor hen.

rrc_trailrun_04

Foto: Bas Binnendijk

Op de top zag je de kassen van Bergschenhoek liggen en een stukje verderop de skiberg waar de 9 kilometergroep naar toe onderweg was. Voorzichtig daalden we af om even later weer omhoog te klauteren. Met mijn testschoenen had ik er geen enkele moeite mee. De snelheid lag soms wat lager dan in de stad maar dat kwam de gesprekken weer ten goede. Er waren aan de gesprekken te horen veel mensen die voor het eerst met ons mee gingen. Erg mooi dat na 30 runs er nog steeds nieuwe mensen bijkomen.

Op twee kleine ongelukjes na hoefden de EHBO’ers niet in actie te komen. Gelukkig voor de deelnemers aan de runs van de Rotterdam Running Crew zijn een flink aantal leaders in het bezit van een EHBO-diploma. Ze hoeven zelden in actie te komen, maar toch erg fijn dat ze er zijn.

rrc_trailrun_02
Foto: Bas Binnendijk

Op een van de laatste heuvels kwamen delen van de 6 en de 9 kilometergroep bij elkaar en renden we gezamenlijk richting Monte Cervino, beter bekend als de klimberg. De laatste hindernis die genomen moest worden was een, door het stampen van alle lopers, wiebelende brug.

Aan de overkant van het water stond Red Bull klaar met een koude versnapering en iets verderop kon je bij Outdoor Valley een koud biertje en een hamburger kopen. De vuurkorven en bankjes vol hardlopers zorgden voor een soort vakantiegevoel.
Tussen alle runs in de stad door was het lopen door een natuurgebied een welkome afwisseling.

rrc_trailrun_05

Volgende keer lopen we de klinkers weer uit de straat. RRC30 was weer erg leuk.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Redacteuren-jeroen

Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Bas Binnendijk >