Runs van de
Rotterdam Running Crew

De Lichtjes Run

Duizenden mensen het stadhuisplein, collectebussen die goed gevuld werden en een sfeer die het midden hield tussen een kerstborrel en de viering van carnaval. Wat was er aan de hand? Was Serious Request neergestreken in Rotterdam?

Nee, niets van dit alles. De Rotterdam Running Crew zou eigenlijk geen run doen in december, maar na goed overleg werd besloten de actie lichtjes voor Sophia te ondersteunen. Dus stonden er op een koude woensdagavond ongeveer 3000 hardlopers in het centrum van Rotterdam.

Dat sporten (in dit geval hardlopen) voor een goed doel aanspreekt blijkt uit de vele initiatieven die jaarlijks gehouden worden. Denk aan de Roparun, de vele runs voor Kika en wielertochten als de alpe d’huzes.

rrc-6

Het was de tweede keer dat de Rotterdam Running Crew zich verbond aan een goed doel. Tijdens de Blijdorp-run werd gecollecteerd voor het onderhouden van een antilope, dit keer was het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis. En dan in het bijzonder het onderzoek naar sikkelcelziekte, een erfelijke bloedziekte die vooral voorkomen bij bevolkingsgroepen die van oorsprong uit de Antillen, Suriname, het Middellandse Zeegebied. Afrika en Azië komen.

Het regende op deze woensdagavond maar dat leek de meeste lopers niet te deren. Opgezweept door de deejay voor Cornelis zong en sprong een bont gezelschap mee. Lopers met kerstmutsen en knipperende lampjes zorgden voor een geweldige sfeer. En het belangrijkste: de collectebussen werden goed gevuld.

Klokslag acht uur betraden de drijvende krachten achter de Rotterdam Running Crew het podium om een cheque van 10.000 euro te overhandigen aan Sophia (een bedrag dat later nog veel verder op zou lopen naar ruim 25.000 euro) en of dat nog niet genoeg was deed Cornelis daar nog eens 5000 euro bovenop. Daar paste maar 1 nummer bij en het you’ll never walk alone werd hardop meegezongen.

rrc-4

Op het moment dat de warming-up door Errol zou beginnen werd de microfoon door Pepijn even overgenomen. Namens alle leaders of the pack kregen Eric, Edwin, Rene, Sander, Ruben en Kanchana een unieke (want slechts 6 stuks) medaille uitgereikt. Als dank voor hun inzet en hoe ze van een groep verschillende hardlopers een hechte ‘leaders’ familie hebben gemaakt. Ze laten vaak aan ons weten dat ze niet zonder ons als leaders kunnen, maar wij zouden geen leaders geweest zijn als zij dit geweldige initiatief dat de Rotterdam Running Crew is nooit begonnen waren.

rrv6

De warming-up en de sfeer eromheen waren de beste die ik tot nu toe meegemaakt heb. Er werd gezongen en gesprongen iedereen had zin om een stukje te gaan hardlopen. Wat maakte die regen nou helemaal uit.

Als eerste gingen de 3 en 6 kilometer van start. Hun route ging over de Lijnbaan langs het winkelend publiek. De 9 kilometergroep volgt iets later. Zij liepen over de luchtsingel richting Rotterdam Centraal. Bij het zebrapad op de Beukelsdijk moest er soms even gestopt worden om het autoverkeer niet teveel te laten opstoppen. Het zorgde voor een langgerekt lint, dat op weg waren naar de Heemraadssingel om via metrohalte Coolhaven richting de Euromast te lopen. Bij de ballentent wachtte ons een leuke verrassing; een lekkere gehaktbal en een blikje drinken van Red Bull. Aan de overzijde van het water lag de SS Rotterdam met al zijn lichtjes als een dobberende kerstboom in het water.

rrc-9

Een paar lopers in mijn buurt merkten op dat de Veerhaven wel een erg mooi stukje Rotterdam is. Aan hun shirts te zien Hagenaars, die onze stad aandeden om een stukje te hardlopen en het goede doel te steunen.

In de verte kwam de Willemsbrug steeds dichterbij en aan de voet van de brug bogen we af richting de kubuswoningen. Verbaasde toeristen maakte foto’s en op de binnenrotte rende een groep jongeren uit Maastricht een stukje met ons mee. Ze waren op zoek naar de avondwinkel. De lopers waren op weg naar de Coolsingel, de beroemdste straat van Rotterdam. Bij de kerstboom voor het stadhuis werden de nodige foto’s genomen voordat men overstak naar het stadhuisplein om bij een van de vele kroegen een drankje (of stamppot) te nuttigen.

De leaders en organisatie streken neer in Cornelis waar er meegezongen werd met Mariah Carey en gesprongen werd op jump around. Een memorabele avond (en jaar voor de RRC) werd passend afgesloten.

rrv-6
Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Redacteuren-jeroen

Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Sander Monster Fotografie , Sigfried Piroe Fotografie en Iris Droog-Hofland >