Runs van de
Rotterdam Running Crew

Erasmus University Rotterdam

In de centrale hal van de Erasmus universiteit klonk nu eens geen serene rust. De studenten die dachten op deze koude woensdagavond rustig te kunnen leren kwamen bedrogen uit. Geen toga’s maar running tights. De maandelijkse run van de Rotterdam Running Crew had dit keer namelijk een wetenschappelijk tintje en het felle licht kwam niet van de schermen van laptops van de studenten maar van de lichtjes om de armen van de honderden hardlopers.

Eenmaal gestart kwamen de lopers eerst langs het standbeeld van de naamgever van de universiteit. Met in zijn hand de Latijnse lofrede leek Rotterdams bekendste zoon nauwelijks onder de indruk van het bont gekleurde gezelschap dat aan hem voorbij trok. Een selfie met Erasmus kon natuurlijk niet ontbreken op deze run en zo werden er mooie plaatjes geschoten.


Met een geschiedenis die meer dan honderd jaar terug gaat is de Erasmus universiteit een icoon van de stad geworden. Zeg je Erasmus-universiteit dan zeg je Rotterdam. Erasmus zijn adagium was: ‘Heel de wereld is je vaderland’ en een vrije interpretatie daarvan geldt voor de hardlopers van de Rotterdam Running Crew. ‘Heel de stad is je atletiekbaan’. Dat bewees deze loop; door, over en langs de Universiteitsgebouwen en de omliggende wijken eens te meer. Ook metrostation Kralingse Zoom werd aangedaan.

Nadat iedereen weer goed was opgewarmd door Errol gingen de deelnemers van start. Voor het eerst hadden een aantal leaders een vlag op zijn rug met de snelheid die er gelopen zou worden. Heel handig want zo konden alle deelnemers zich goed aansluiten bij een tempo wat hen het beste ligt.

Tijdens de Erasmusrun kon iedereen aanschouwen hoe groot, en mooi, het Universiteitsterrein is. De drie kilometergroep heeft een rondje parkeergarage aangedaan om vervolgens buitenom langs de mooie gebouwen te lopen. De zes kilometergroep pakte een stukje Kralingen mee en de deelnemers aan de negen kilometer (of waren het er stiekem toch bijna tien?) tikten zelfs de rand van het bos aan. Zo was er weer voor elk wat wils.


Met de Erasmus Universiteit werd weer een Rotterdams icoon aangedaan. En alle deelnemers kunnen nu met recht zeggen dat ze de Universiteit hebben doorlopen. Slimme gasten die hardlopers.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Redacteuren-jeroen

Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

 

Bekijk foto’s van deze run via deze link:

Foto’s van Sparkly fotografie >