Runs van de
Rotterdam Running Crew

Ahoy Urban Indoor Trail

Ik ben sinds november vorig jaar serieus begonnen met hardlopen en een van de dingen die mij daarbij opviel is dat je ‘toerist in je eigen stad’ bent. Al rennend door onze fantastische stad zag ik ineens dingen die ik nooit eerder gezien had terwijl ik er toch heel vaak al langs gekomen was. En dat is iets waar de Rotterdam Running Crew maximaal gebruik van maakt. Runs organiseren door unieke, bijzondere of gewoon mooie stukken van Rotterdam (en die zijn er veel). Zoals de Kuip, de Brienenoord Brug (NieuwJaarsRun) en Oud Delfshaven (JajumRun), mijn thuishonk.

RRC16run-3

Foto’s: Evert Buitendijk.

Vanavond was de derde keer dat ik meedeed aan een RRC run. En wat een speciale run was dit weer! Ook nu weer een plek waar menig Rotterdammer al vaak is geweest, maar nog nooit op een manier zoals wij dit vanavond hebben meegemaakt. Het was de organisatie zowaar gelukt om het Ahoy en winkelcentrum Zuidplein “ af te huren” voor hun Ahoy Urban Indoor Trail! Kris kras door Ahoy en het winkelcentrum. Hoe vet is dat? Mocht je bij Ahoy nog twijfelen waar het te doen was dan, werd die twijfel snel weggenomen door de felgroene kenmerkende megabanner van de RRC.

Toen we aankwamen bleek de P2 parking al behoorlijk vol en eenmaal binnen was er weer een massale opkomst zoals bij de twee eerdere runs waaraan ik heb deelgenomen. Ook nu waren er drie groepen: 3, 6 en 9 km. Na een warm welkom met tekst en uitleg over de RRC, de run en met name de veiligheid, begon de warming up.

RRC16-4

Wij deden weer mee met de 9km groep, welke als laatste van start ging. Na een klein stukje door Ahoy renden we naar buiten. Hier was een slingerend parcours afgezet op de verschillende parkings en de directe omgeving van het sportpaleis. Vervolgens weer naar binnen en dwars door Ahoy, trappen op en trappen af. Echt een supermooie ervaring om met zo’n grote groep dwars door de verschillende ruimtes van Ahoy te rennen! Vervolgens weer naar buiten en weer naar binnen bij Winkelcentrum Zuidplein. Vaak geweest en ooit ook wel eens rennend om de metro te halen….. maar op deze manier door het winkelcentrum rennen is toch echt een andere ervaring. Onderweg stond de organisatie weer op verschillende punten klaar om de mensen massa de juiste weg te wijzen. Dat is best een opgave met zo’n grote groep. Vervolgens weer naar buiten waar voor de liefhebbers een sprint etappe was ingepland om uiteindelijk weer Ahoy binnen te rennen. Hier was een stop georganiseerd waar aan het energie level werd gewerkt. Etixx deelde hier wat sportvoeding uit voor de laatste loodjes. Bij de finish werden we ontvangen door de 3 en 6 km groep. Na een korte cooling-down hebben we aan de bar een heerlijk ijskoud biertje gedronken op een top avond!

RRC16run-13

Zo vaak in Ahoy geweest onder verschillende omstandigheden maar dit was toch echt wel een van de meest bijzondere! De RRC-runs zijn een echte aanrader. De drie keer dat ik nu heb meegedaan waren erg goed georganiseerd. De ruim aanwezige organisatie rent altijd mee en leidt de mensenmassa goed door het verkeer en de route. De volgende run is overigens helemaal een must: de brandgrensrun op 14 mei. Voor wie het niet weet: de brandgrens is een denkbeeldige lijn in het centrum van Rotterdam en markeert de grens tussen het in WO II verwoeste deel van Rotterdam en het deel dat overeind gebleven is. In de stad kun je die grens herkennen aan de kleine, rode, in de stoeptegels verzonken spotjes met een vlammetje erop. De totale lengte van de grens is om en nabij de 12 km. In tegenstelling tot de overige runs is de brandgrensrun niet gratis (hoge organisatiekosten en je krijgt een cool shirt) en kent een beperkte inschrijving. Maar absoluut de moeite waard lijkt mij.

RRC Ahoy Urban Indoor Trail: been there, done that, see you next time!

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Informatie

 

Redacteuren-Mark

Mark de Vries is naast een hardloper, traumachirurg en opleider Spoedeisende Geneeskunde van de Reinier de Graaf Groep in Delft.