Runs van de
Rotterdam Running Crew

Brienenoord Run

De commentaren na terugkomst bij SPC Rijnmond varieerden van ‘hier ben ik nou echt nog nooit geweest’ tot ‘mooi hé? Rennen in mijn achtertuin’. Alle lopers waren het erover eens dat het weer een unieke locatie was de run op het eiland van Brienenoord. Het was midden in het broedseizoen maar na uitgebreid overleg tussen het Zuid-Hollands Landschap, de gemeente Rotterdam en de Rotterdam Running Crew was besloten dat er geen gevaar was voor broedende vogels. Dat had een uitgebreide flora- en faunacheck de woensdagochtend nog bevestigd.

 In het Sportperformance Centre Rijnmond druppelden de lopers na 19:00 uur binnen. Er werd met bewondering gekeken naar de toestellen en een groep kinderen die bezig waren met een work-out. Want dat is waar het bij het Sportperformance Centre Rijnmond om draait. Beter bewegen.
Op de posters aan de muur waren o.a. Kiki Bertens, Warner Hahn, Regi Blinker en Robert Lathouwers afgebeeld. Allemaal sporters die getraind zijn door Errol Esajas. Leuk detail was dat Robert Lathouwers ook vandaag (zoals wel vaker) weer gewoon meeliep met de Rotterdam Running Crew. Zo zie je maar, ondanks dat het social running is doen er gewoon ook ex-topatleten mee.

Na een warming-up vertrok de 9 kilometergroep richting IJsselmonde, de 6 kilometergroep richting de Veranda en de 3 kilometergroep direct richting het eiland. Tussen het rennen door werden er genoeg filmpjes gemaakt door de lopers want dat was de vraag geweest van de vaste filmer van de RRC, Chris Bonis, die er vandaag niet bij kon zijn. Er lagen diverse lopers plat op de buik, niet vanwege een val maar om te filmen.


De 6 kilometergroep maakte zijn rondje over het eiland toen er een opstopping ontstond. De brug naar het eiland was open en iedereen maakte gebruik van de situatie om een foto van de Rotterdamse skyline tijdens een zonsondergang te maken. Die avond verschenen er veel dezelfde foto’s op Facebook en Instagram.

Aan de andere kant van het bruggetje stond een deel van de 9 kilometergroep te wachten en toen het stoplicht eindelijk gedoofd was liepen tientallen hardlopers langs elkaar over de brug. Het leverde mooie plaatjes op. De kop van de 9 kilometer liep nu in de staart van de 6 kilometer en zodoende kwam bijna iedereen op hetzelfde moment terug. Bij SPC Rijnmond kon vervolgens nog nieuwe sportdrankjes getest worden of energierepen voor een volgende wedstrijd. Heel even had het wel wat weg van de marathon-expo anderhalve week eerder. Op deze woensdag kregen we dan wel geen medaille maar een mooie zonsondergang en gezellige loop door een uniek stukje Rotterdam was een prima manier om de vermoeide benen weer wat beweging te geven.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Redacteuren-jeroen

Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link:

Foto’s van Foto’s van Iris Droog-Hofland en Ed van Reijswoud >