Runs van de
Rotterdam Running Crew

Circus Run Katendrecht

Een groepje enthousiaste lopers van AV Sparta Westvliet pakte afgelopen woensdag de metro naar Rotterdam voor een alternatieve (baan)training. Wij deden mee aan de Circusrun in Rotterdam.

De Rotterdam Running Crew organiseert al zo’n anderhalf jaar gratis loopjes op bijzondere locaties in en door Rotterdam. Zo zijn De Kuip, Ahoy en de Markthallen al bezocht. Telkens bieden zij 3 afstanden, 3 km, 6 km en 9 km. Dus voor elk niveau.Eerlijk gezegd ging de 9 km best op een heel rap tempo, dus ook leuk voor de gevorderde lopers. Achteraf bleek de 6 km dezelfde route te volgens minus een paar heen-en-weertjes over een paar pleinen.

Wij waren hartstikke onder de indruk van deze organisatie. Naast dat dit gewoon een bijzonder leuke loop was, over de kades van Rotterdam, door Katendrecht,mooie uitzichten en ook nog een gesponsorde drankpost onderweg èn bovendien gratis mooie foto’s van een enthousiaste professionele fotograaf moeten wij ons petje afnemen voor de organisatie en de vrijwilligers. Op de kade bij de Fenixloodsen stonden zo’n 1000 lopers. Het leek wel een flasmob, van alle kanten waren ze toegestroomd. Aanmelden was makkelijk via Facebook.Tijdens het wachten op de start werden we verrast met leuke circusacts. De sfeer was direct heel gezellig. Iedereen had er duidelijk zin in. Het was wat koud, maar een zeer enthousiaste loper van de organisatie klom op een elektriciteitskastje en verzorgde een uitgebreide, professionele warming up .

Het was even spannend of hij in al zijn enthousiasme niet van het kastje zou donderen, maar alles ging goed. De organisatie was duidelijk herkenbaar in hun jasjes. En wat een enthousiasme! Ook tijdens het lopen bleven zij voortdurend heen en weer rennen, voortdurend een praatje maken en met een grote smile op hun gezicht. Zij beleven hier minstens evenveel plezier aan als wij. Voorop en achteraan Running Crew Members. Geen afgezet parcours maar prima begeleiding bij een aantal passages met wegen. Verder een behoorlijk verkeersluw parcours. Wij weten het zeker, wij komen terug!!!! Met veel meer Spartanen!!!!

 

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Tekst: Ingrid Achterberg Kortekaas


 

circus 6

circusrun 5

Bekijk hier meer foto’s >