Runs van de
Rotterdam Running Crew

Garage Run

Een bijzondere run op de planning. Hoe vaak krijg je de kans om te gaan hardlopen onder de grond. Los van de garages waar wij doorheen gaan, hebben wij er weer een mooie afwisselende route van gemaakt. De start is in ieder geval heel bijzonder in de parkeergarage onder het Schouwburgplein.

garag 2
Op verdieping -5 klinken harde beats, een auto van Red Bull produceert het geluid dat de hele parkeergarage vult. Een voor een druppelen de lopers binnen in de garage op het Kruisplein. En het zou niet de enige garage zijn waar deze avond doorheen gelopen zou worden.

12900964_780961138670908_6166542082017147882_o
Na de warming-up gaan de groepen op pad. Via de garage op het schouwburgplein naar buiten. De Koopgoot blijkt zonder winkelende massa een prima plek om hard te lopen, al zijn de trappen met hun smalle treden wel echte kuitenbijters.
De volgende garage is die aan de terwenakker, via een bochtig parcours gaan de lopers steeds dieper ondergronds om er even later aan de andere kant weer boven te komen. Deze avond krijgen we hulp van de stadswachten bij het oversteken dat zorgt voor een vlotte doorstroming.

Next stop is de garage in het museumpark, maar niet voordat we eerst een drankje kunnen halen bij de dames van Red Bull. De blikjes vinden gretig aftrek voordat we weer ondergronds gaan. Het ondergrondse parcours zorgt ervoor dat we continu lopers tegenkomen wat zorgt voor het nodige gezwaai en gezang. Het galmt zo lekker hé.

12901296_780948378672184_1847748868884545890_o
We duiken station Eendrachtsplein in, niet om het laatste stuk met de metro te gaan maar om over te steken naar de andere kant van het plein. En het thema was nu eenmaal ondergronds. Op de Oude Binnenweg worden we toegejuicht door wat kroegtijgers. De sfeer is uitgelaten.

Op weg naar het schouwburgplein worden we ingehaald door de auto van Red Bull, ook zij zijn onderweg naar het eindpunt. Wij duiken de parkeergarage op het Schouwburgplein weer in om vervolgens binnendoor naar de garage op het Kruisplein over te steken. Op -5 klinken nog steeds harde beats en we worden door de andere lopers onthaald alsof we een marathon hebben gelopen. Tevreden keert iedereen terug naar zijn auto, die staat ook nog eens dichtbij.

garage
Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

 

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Jan Jonas >