Runs van de
Rotterdam Running Crew

De Goud van Oud Run

Vanaf het terras klonken schaterlachen en het geluid van een feestje. Wie niet beter zou weten zou zweren dat hij langs een hippe kroeg in de stad reed op deze zwoele woensdagavond. Niets was minder waar, de gezelligheid kwam van het terras van woon-zorgcomplex Akropolis vandaan. Hardlopers en bewoners van het gebouw van stichting Humanitas zaten naast elkaar te genieten van het mooie weer en een drankje.

Een paar uur daarvoor kon er genoten worden van hét hardloopvoedsel bij uitstek; pasta! Voor een bescheiden bedrag konden de deelnemers aan de ‘Goud van Oud-run’ zich tegoed doen aan het krachtvoer én voor een klein bedrag een etentje sponsoren voor een eenzame oudere. Een nobel initiatief waar uiteraard gehoor aan werd gegeven.

Na zeven uur druppelden de hardlopers langzaam binnen. De meeste in het bezit van een extra bidon met drinken want het was warm, erg warm. Niet voor niets werd er op Facebook gewaarschuwd om drinken mee te nemen en ook het tempo van de groepen werd wat aangepast.


Iets na achten ging als eerste de 9 kilometer-groep op pad. Aangevoerd door Joop Ruter (84) en Rob van Kempen (74), die als ‘oldtimers’ nog menig jonkie er vierkant uit rennen, liep de lange sliert lopers als eerste door het zorgcomplex heen. Toegejuicht door de bewoners die met vlaggetjes langs de kant stonden. Het gaf het geheel een feestelijk tintje, de Coolsingel in het klein.

De vier kilometer-groep vertrok richting het Schiebroeksepark, de 6- en 9-kilometer richting het Lage Bergse Bos. Tijdens de verkenning op maandag stonden de Schotse Hooglanders nog in de weg, op deze woensdagavond werden ze niet gespot. Waarschijnlijk lagen ze ergens lekker in de schaduw te luieren.

Luieren was er niet bij voor de hardlopers. Over kleine bruggetjes en grasstroken rennend moest er af en toe gebukt worden voor een laaghangende tak of uitgekeken worden voor een wildrooster. Om me heen hoorde ik flink wat hardlopers tegen elkaar zeggen dat ze hier zeker terug gingen komen. Voor mensen die niet aan de noordrand van Rotterdam wonen was het Lage Bergse Bos een openbaring.


Dat het warm was bleek wel aan de lopers die het rennen even af moesten wisselen met lopen. Totaal geen schande, als het warm is moet je aan je veiligheid denken. En voor het garanderen van die veiligheid zijn we gelukkig in het bezit van een aantal leaders met EHBO-diploma’s. Die gelukkig niet vaak in actie hoeven te komen.

In Akropolis deden de meeste lopers zich te goed aan een ijsje en een drankje nadat ze getrakteerd waren op een tasje van Humanitas. Bij de bar stonden de hardlopers in de rij, wachtend op hun biertje. Want behalve het sportieve element gaat de Rotterdam Running Crew voornamelijk om het sociale aspect. En dat zat gezien het volle terras met bewoners en lopers wel snor.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Redacteuren-jeroen

Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link:

Foto’s van Foto’s van Iris Droog-Hofland >

Foto’s van Sander Monster >