Runs van de
Rotterdam Running Crew

Heijplaat Run

Rotterdam is een stad met verborgen parels. Op één van die parels gaan wij nu hardlopen met Rotterdam Running Crew , te weten Heijplaat. De buurt Heijplaat staat voor het rauwe randje van Rotterdam. Het is een bijzonder tuindorp met een rijke cultuur historische achtergrond.

De twee in het roze gestoken dames naast me hebben het over de mooie locatie waar wij nu aan het hardlopen zijn. De dame naast mij wijst richting haar buurvrouw ‘zij is er speciaal voor uit Amsterdam gekomen vandaag. Dit is echt een mooi stukje Rotterdam hé? Ik ben hier nog nooit geweest’. Ik kan het niet anders dan beamen. De loodsen, de kranen en de als lego-blokjes opgestapelde containers. Ook ik ben er voor het eerst en fotogeniek is het hier zeker.

 

13002454_791262410974114_2471500279575309356_o

Én een mooie plek om een rondje te rennen. Er rijdt nauwelijks verkeer en vanuit de woonkamers zien de bewoners een bonte stoet aan hardlopers aan zich voorbijtrekken. Op de kade waait het hard en tot aan de warming-up zoeken de honderden lopers het zonnetje aan de andere kant van een gigantische loods op. Uit de wagen van Red Bull klinken harde beats ter ondersteuning van de warming-up, een fakkel wordt ontstoken.

Vandaag loop ik met de 6 kilometergroep mee die als eerste van start gaat. Van het haventerrein af de woonwijk in. Een dorp in de haven, naast de dokken waar de SS Rotterdam gebouwd is. Een van de iconen van de stad. Eenvoudige huisjes staan pal naast grotere villa’s, een school en de dorpskroeg. In niets lijkt dit op andere wijken in Rotterdam, behalve dan dat een van de toeschouwers zegt dat het 1-1 staat bij Feyenoord.

13043542_791937060906649_450513937810096293_n

Op het einde van de run komen we de 3 en 9 kilometergroepen tegen waardoor een gezellige chaos ontstaat. Er wordt naar elkaar geroepen en links en rechts worden high-fives uitgedeeld. Eenmaal terug op de kade hoor ik lopers afspraken maken voor de volgende keer op 18 mei, de ‘Rotterdam viert de stad-run’ in het centrum van de stad. Ook de dame uit Amsterdam is er weer bij.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

 

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Iris Droog-Hofland >

Foto’s van Jan Fotograaf >