Runs van de
Rotterdam Running Crew

Mariniers Run

Op woensdag 21 oktober rennen wij weer op een unieke locatie. Dit keer zijn wij te gast bij de mariniers op de Van Ghent kazerne. De Mariniers en de Van Ghent kazerne zijn onlosmakelijk met Rotterdam verbonden. Juist dit jaar, waarin de mariniers hun 350 jarig jubileum vieren, vinden wij het eer om op deze bijzondere plek te mogen gaan hardlopen. Natuurlijk zijn de mariniers ook van de partij.

Een kwartier voor de start begint het iets harder te regenen. Op het terrein zoeken de meeste lopers een hoekje om te schuilen. Tussen de in fluorescerende kleding gestoken hardlopers vallen de mariniers met hun eenvoudige tenue erg op. Een wit shirt en een blauw sportbroekje lijkt wat fris voor de tijd van het jaar. Maar het zijn mariniers, zelfs op een herfstachtige woensdag in oktober geven zij geen krimp.

12045515_714289505338072_7966461761663473993_o

Nadat de fanfare klaar is gaan de groepen van 3, 6 en 9 kilometer op pad. Vanaf de Van Ghent kazerne naar het centrum van de stad waar de mariniers onlosmakelijk mee verbonden zijn. Langs de Nieuwe Maas waait het hard en de lopers rennen in een lange slinger langs de Watertoren. Op de Maasboulevard komt Tropicana in zicht. Voor de meeste Rotterdammers een feest der herkenning.
Bij de Willemsbrug is het tijd om even op adem te komen. De trap omhoog is smal en twee aan twee klimmen de deelnemers aan deze run naar boven. Bovenop de brug zie je pas goed hoeveel mensen er weer mee lopen met de Rotterdam Running Crew.

In de Oude Haven worden wij vanuit de kroegen bekeken door mensen die bij de verwarming een wijntje drinken. Ze zien de bonte stoet lopers met stijgende verbazing aan zich voorbij trekken. Bij de kubuswoningen staat een groep Spaanse toeristen op het punt de stad te gaan verkennen. Er is echter geen doorkomen aan voor ze. Lachend moedigen zij de hardlopers aan.

12029593_714291348671221_7446121769151349549_o

Bij de Markthal staan twee drill-instructors op ons te wachten. Zij gaan voor in een serie push-ups gevolgd door de honderden lopers op het plein. Wederom worden wij bekeken door de mensen in de restaurants.

De 9 kilometer groep loopt langs de Laurenskerk waar een paar maanden ervoor het verzamelpunt van de brandgrensrun was, het voorlopige hoogtepunt van de Rotterdam Running Crew. Ook deze run gaat als zeer bijzonder de boeken in. Zeker omdat wij als toetje op de Van Ghent kazerne nog een rondje over de baan van de mariniers mogen lopen, de stormbaan laten we letterlijk links liggen. Na afloop zoeken de lopers op de diverse afstanden elkaar op het plein voor de kazerne weer op om vervolgens tevreden naar huis te gaan.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Ilya de Milde >