Runs van de
Rotterdam Running Crew

Jajum Run

Ik ben Daley van Geldere, ik ben verslaafd… aan hardlopen! 

Daar sta ik dan, verzameld op de Schiehavenkade voor de 15e run van Rotterdam Running Crew. Om me heen lopen al een aantal lopers op de sportvelden, de startlocatie. Iedereen groet elkaar. Altijd leuk dat dit soort trainingslopen je als loper dichterbij de andere loper brengt. Iedereen is op zo’n moment elkaars vriend en er hangt altijd een lekkere positieve sfeer.

We beginnen met de warming-up. Er zijn ongeveer 650 mensen gekomen. Op deze momenten besef ik dat ik niet de enige gek ben die het heerlijk vind om te rennen en af en toe een beetje doorslaat… Maar wat is doorslaan? Het is heerlijk om in zo’n grote groep je kilometers te maken. Na de warming-up worden we in drie groepen verdeeld de 3, 6 en 9 km. Ik ga deze keer voor de 6 km.

_MG_0628
Foto’s: Evert Buitendijk. Meer beeld vind je hier >

Vanaf de Schiehavenkade rennen we door historisch Delfshaven naar de Tovertunnel. Eerst eromheen en dan natuurlijk erdoorheen. Zelf als rasechte Rotterdammert had ik nog nooit van dit tunneltje gehoord. Een bont kleurenspektakel met de graffitti op de muren, de felle loopkleding en het gekleurde licht. Dat ziet er vast leuk uit voor de bewoners die ons voor hun woonkamerraam voorbij zien rennen. We rennen door naar de grote winkelboulevard op de Vierhavenstraat. Natuurlijk kan ik het niet laten om even in de spiegelende etalages te kijken (lopers bekijken zichzelf in spiegelende ramen :) Maar ik ben niet de enige en er ontstaat een opstopping. Excuus, ik ben een vrouw, wij kunnen niet zomaar langs een etalage lopen. Snel door maar richting het industrieterrein, langs de Ferro Dome en vervallen pakhuizen.

_MG_0948

 

Dit is de plek waar je normaal gesproken niet alleen hardloopt, donker, rauw en onheilspellend. Het laatste stuk is terug langs het water naar de Schiehavenkade. Op de kade wordt sportdrank en chocolade sportrepen van Ettix uitgedeeld. De chocolade sportreep… tempting. Dat doet goed zeg; chocola tijdens het rennen en een windje door je haar. Ohja… terug op aarde, ik moet nog één kilometer! Een laatste sprintje trekken en we zijn weer terug bij de sportvelden. Body Balance Personal Training sponsort bio-appeltjes voor de dorst en de 6 km zitten weer in de benen. Weer gedaan, weer gehaald… een voldaan gevoel.

Ik ben nu al benieuwd naar volgende run en locatie!

10940626_621682307932126_416267782368854209_n
Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

verslag van de run

Daley van Geldere is blogster over hardlopen, Rotterdam en de combinatie van beiden. Haar blog vind je op Facebook > en Instagram >

Daley

 

Bekijk hier meer foto’s >