Runs van de
Rotterdam Running Crew

Kasteel Run

Uit de stadionspeakers klinkt de Sparta-mars, het clublied van de oudste profvoetbalclub van Nederland. Na De Kuip strijkt de Rotterdam Running Crew neer op Het Kasteel. Bij binnenkomst in het stadion is het al een drukke bedoening. Op deze woensdag wordt ook het nieuwe magazine van Gers! gepresenteerd en hip Rotterdam is voor de oude hoofdtribune aan het borrelen. De dames en heren ‘op chique’, een groot contrast met alle hardlopers op het veld. En toch ook weer niet, het ‘Rotterdams’ zijn voert de boventoon bij alle aanwezigen in het stadion.

rrc 2

Als de aanvoerder van Sparta, Thomas Verhaar, met de kampioensschaal het veld op komt, worden er fakkels en rookpotten ontstoken. Het begint bijna een traditie te worden bij de runs van de Rotterdam Running Crew. Op de schaal ligt het nieuwe nummer van Gers! Hierna is het de beurt aan Guus Bok om zijn nieuwe nummer, ‘Rotterdam Leeft In Mij’, ten gehore te brengen en de lopers begeven zich langzaam richting de leaders van de drie afstanden.

Na de warming-up van Errol gaat de 9 kilometer-groep als eerste van start. Door de gracht langs het veld richting de uitgang bij het uitvak. Niet veel later volgen de 6 en 3 kilometer-groepen. De 6 kilometer groep loopt richting Marconiplein en niet veel later over het dakpark. Bovenop het dakpark zie je goed hoe groot de 6 kilometergroep is en heb je een mooi uitzicht over dit gedeelte van Rotterdam.

rrc 3
Vlak voor Delfshaven kom ik Kim tegen die voor het eerst mee rent. Nog voordat wij klaar zijn zegt ze dat het nu al naar meer smaakt, en dan moet het leukste stukje nog komen: Delfshaven. In Delfshaven zitten de terrassen vol. De leaders of the pack die de groep helpt met oversteken worden geassisteerd door een caféganger die zo te horen al een tijdje aan het borrelen is. Als de laatste loper overgestoken is, kan het verkeer weer gewoon doorrijden. Iedereen reageert relaxt op de bont gekleurde stoet hardlopers.

Op de Spangensekade zie je steeds meer hardlopers wandelen. Het is inderdaad erg warm maar wij zijn er bijna. Mensen jutten elkaar op om de laatste kilometers nog even te blijven rennen. Als Het Kasteel in zicht komt, lopen de meeste mensen nog even door om bij de heren en dames van Red Bull wat te drinken te halen alvorens weer het stadion in te gaan. Het feestje van Gers! is nog steeds in volle gang.

rrc4
Op het podium zingt een dame ‘sweet caroline’ en een aantal lopers sluit aan om een biertje te drinken. In het doel voor de Bok de Korver-tribune staat de stand van de Rotterdam Running Crew met een lange rij mensen ervoor. Iedereen komt zijn bandje ophalen voor de volgende run, die Blijdorp Run. Voor het eerst in het bestaan is er een maximum aantal deelnemers en iedereen wil erbij zijn. In de collectebussen, voor de adoptie van een antilope uit de diergaarde, wordt flink wat geld gestopt.

Op het kunstgrasveld, waar de meeste lopers genieten van het avondzonnetje, kom ik Kim weer tegen. Ze komt oorspronkelijk uit Haarlem en vertelt dat het echt een hele leuke manier is om de stad eens van een andere kant te bekijken en te ontdekken dat er in Rotterdam ook grachten zijn. Ze heeft nu al zin in de volgende run en om die woorden kracht bij te zetten sluit ze aan in de rij voor de fel begeerde groene polsbandjes. Ook haar zien wij weer op 6 juli.

rrc sparta 2
Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

 

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Foto’s van Ilya de Milde >

Foto’s van Iris Droog-Hofland >