Runs van de
Rotterdam Running Crew

Maastunnel Run

Niet zo lang geleden organiseerde de Rotterdam Running Crew nog een geslaagde Kralingsebosrun en al vrij snel daarna werd bekend dat er nog een bijzondere run aan zat te komen, dat werd de 20e run met als thema Maastunnelrun. De Maastunnel is al sinds 1942 een zeer belangrijke verbinding tussen Rotterdam-Noord en Zuid en is één van de weinige monumenten die de bombardementen heeft doorstaan.

Zoals vele anderen heb ik de Nieuwe Maas talloze keren door deze tunnel overgestoken. Meestal doe je dat door de daarvoor bestemde auto-, fiets- of voetgangerstunnels maar de organisatie had het voor elkaar gekregen om één autobuis tijdelijk af te sluiten zodat een stoet van ruim 1800 lopers van Rotterdam-Zuid naar Noord kon rennen, een kans die niet vaak voorkomt! Ik had besloten de heen en terugreis hardlopend af te leggen, wat neer komt op 3km heen en terug. Zo kon ik nog wat extra training kilometers maken voordat ik twee dagen rust zou pakken tot aan de Vredesloop in Den Haag, waar ik 10km zou hardlopen. Wat echt heel tof is voor en na een Rotterdam Running Crew event is het groot aantal lopers die je door de hele stad ziet rennen, fietsen en lopen op weg naar de verzamellocatie. Bij mij maakt dat in ieder geval wel wat los! Bij dat andere Rotterdamse icoon, de Euromast, had ik afgesproken met de runners van MeetUp! groep Running around Rotterdam waar ik wel eens mee hardloop. Nadat de groep compleet was gingen we samen naar het vertrekpunt aan de parkkade. Aangezien het weer tegen verwachting in lekker was, zat de stemming er goed in en sloten we aan bij de behoorlijk grote mensenmassa met de Maas, boten aan de kade en het Ventilatiegebouw van de Maastunnel entree als prachtig decor.

Zoals altijd werd er wat verteld over de achterliggende gedachte van de run, al moet die omroepinstallatie nodig worden geüpgrade want het was helaas erg slecht te verstaan. Welke sponsor springt in?  Na een gezamenlijke warming up, weer gebracht door Body balance personal training, was het tijd om te gaan rennen. De MeetUp loopgroep was inmiddels opgesplitst in 3 en 9km lopers die ook een iets andere route richting de ingang op Rotterdam-Zuid zouden lopen. Ik heb het eerder geschreven maar de verschillende afstanden maakt het event zo veelzijdig en geschikt voor iedereen, ook al loop je niet dezelfde afstand! Je kunt samen afspreken, gezamenlijk opwarmen en afkoelen en tussendoor een afstand en tempo lopen dat bij jou past, you never walk alone!

Ik had Signe, een Deense expat die meeloopt in de MeetUp groep zover gekregen in plaats van 6 de 9km te lopen en zou bij haar in de buurt  blijven. Ze is in training voor een halve Marathon (die van 020) dus die kilometers zijn broodnodig. Eigenlijk loop ik altijd in een super comfortabele pace bij Rotterdam Running Crew events en kwam dat nu weer prima uit, dan hou je tenminste nog eens adem over om bij te kletsen of iemand anders te motiveren, iets wat ik trouwens niet kon bij de 10km Vredesloop in Den Haag maar daarover later meer in een verslag van die race…

De 3km dook direct de voetgangerstunnel in richting Zuid terwijl de 6 en 9km eerst langs de Parkkade en om Het Park rende. Omdat veel lopers lichtgevende elementen hadden omgedaan zag dat er weer fantastisch uit. Voor deze winter moet ik toch ook maar eens zo’n kerstboom-lampjes-vest zien te scoren  Na het rondje park de voetgangerstunnel in voor de trip Rotterdam Noord-Zuid.  Ondanks dat dit voor mij geen onbekend terrein is heb ik het er nog nooit zo druk (lees: gezellig) gezien. Toen we de voetgangerstunnel uitkwamen hebben we met de 9km nog een klein rondje Waalhaven gedaan voordat we richting het moment suprême gingen, rennen door een afgesloten autobuis van de Maastunnel. Omdat we in een rustige pace rende kon ik de kopgroep van de 9km vastleggen die al op weg was naar de autotunnel. Helaas heb ik het befaamde “Komen wij uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan!?” net gemist bij het opnemen van het filmpje, mijn iPhone is niet ingesteld op klamme handjes

Daarna dus de tunnel in wat een machtig moment was. De tunnel is oud en ondergaat een grootte renovatie vanaf 2017 tot 2019. Er zal dan voor lange tijd maar één autobuis open zijn dus het verkeer kon vast even wennen aan de nieuwe situatie die dan zal ontstaan. Terug in de tunnel… het aantal lopers dat selfies nam was niet te tellen en de sfeer was erg gezellig, zeker de tunnel in als het wegdek afloopt de tunnel uit is het wat meer aanpoten.

En zo kom je de tunnel uit, draai je het Het Park in, kom je wéér langs die waanzinnige Euromast en ben je alweer bij de Parkkade waar het allemaal begon. Zelfs met rustig hardlopen gaat de tijd snel. Bij de Parkkade stonden de tentjes met door Etixx geleverde drankjes weer klaar om de dorst te lessen. We verzamelde weer even als MeetUp groep, kletste nog wat bij en maakte zoals bij iedere run een groep selfie. Ik was niet de enige uit de groep die naar huis wilde hardlopen, dus met Matteo rende ik in een iets hoger tempo naar huis om een geslaagde avond af te sluiten. Ik meen te hebben begrepen dat de volgende run bij de van Gentkazerne start, ook hier kijk ik heel erg naar uit!

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

Naamloos.png 2

1

Bekijk hier meer foto’s >