Runs van de
Rotterdam Running Crew

Kralingsebos Run

Eindelijk was het dan weer zo ver! Een nieuwe loop, georganiseerd door Rotterdam Running Crew en deze keer vond die plaats in het Kralingse bos. Voor veel Rotterdammers is het bos toch wel de meest favoriet plek om te hardlopen, ik train er zelf ook ieder weekend met de loopgroep. Het is er dan ook vrijwel altijd bezaaid met lopers maar zoveel als bij de Kralingsebosrun had ik er nog niet gezien al zal het bij de aankomende Maastadloop op 13 september ook vast gezellig druk worden. Verzamelplek en vertrekpunt was atletiek vereniging PAC Rotterdam, toevallig ook de club waar ik met de loopgroep train en dus een thuis wedstrijd. Er was slecht weer afgegeven met veel regen en onweer dus de Facebook pagina van de Rotterdam Running Crew werd goed in de gaten gehouden of het nog wel door zou gaan. Gelukkig kwam snel de verlossing: Het gaat door!

Na het werk dus snel eten en samen met mijn lieftallige wederhelft op de fiets richting PAC Rotterdam. Er hadden ruim 1000 lopers ingeschreven via Facebook. Toch had ik het idee dat het nog drukker was geweest als er geen slecht weer was voorspelt. Het was gezellig druk (wij Rotterdammers lopen natuurlijk ook in de regen) en er waren genoeg bekenden om mee bij te kletsen. De aankleding was goed opgezet op het grasveld van PAC inclusief groot scherm waar inspirerende promotie filmpjes over hardlopen werden vertoond. De filmpjes zijn trouwens terug te zien op de Facebook pagina van de Rotterdam Running Crew. De RRC PR machine heeft flink staan ronken de afgelopen week en met Tom Tom was er voor dit event volgens mij een prima sponsor gevonden. Heel veel tijd om vooraf te kletsen was er niet bij want de warming-up ging snel van start, maar niet voordat Patrick Kwist was gehuldigd. Hij werd recent wereld kampioen halve marathon categorie 45+ in Lyon, ook namens de Rotterdam Runner van harte met deze super prestatie! Een leuke verassing was dat de atletiek baan van PAC was opgenomen in het parcours. De volle 400meter haalde we trouwens niet want na 1/3 gingen we er weer vanaf Uiteraard ging de start gepaard met het inmiddels kenmerkende siervuurwerk. Deze keer in de clubkleuren van PAC, een leuk maar wat rokerig gebaar zo in de laatste meters op de baan

Het tempo was relax (zo rond de 6:15/km) en er werd weer lekker gekeuveld tijdens het lopen, iets wat de RRC evenementen kenmerkt en het ook lekker ontspannen maakt. De kans is zeer groot dat ik meedoe aan de RopaRun van 2016 en ook andere evenementen kwamen voorbij. 2016 gaat bij voorbaat een bijzonder jaar worden! De temperatuur was lekker warm maar het voelde bedrukt aan zo vlak voor de regen en onweersbui. Gelukkig was het wel droog tijdens het lopen! Persoonlijk vind in het heerlijk om te lopen als het lekker fris is maar zo’n warmte training heeft ook z’n charme al was het voor veel lopers nog best ongemakkelijk. Het was een leuk parcours met voor mij veel bekende paden, maar wel met het grote verschil dat een aantal paden waren voorzien van boomboxen met lekkere opzwepende muziek en natuurlijk veel meer lopers. Soms vergeet je hoeveel paden het Kralingse bos eigenlijk heeft en hoe snel je terugvalt naar “gewoon” een rondje plas doen, zonde! Dus een mooie herinnering dat een 10km prima kan in het bos zelf. De organisatie dirigeerde vakkundig de lopers in de laatste kilometer over het Kralingseplas strandje, dus er was zelfs wat strandlopen bij. Goede voorbereiding voor de halve marathon van Egmond die ik in januari 2016 ga lopen.Bij terugkomt op het terein van PAC stond de sportdrank van Ethix weer klaar bij de verzorgingspost om de dorst te lessen. Veel tijd om buiten nog even verder te kletsen was er niet bij want al snel vielen de eerste druppels wat snel uitmondde in stortregen en onweer. Drijfnat maar voldaan kwamen wij thuis. Op naar het volgende Rotterdam Running Crew evenement! Ik ben benieuwd waar we dan gaan lopen.

Helaas niet veel MeetUp groep lopers gezien van Running Around Rotterdam omdat we vrij snel van start gingen en er ook andere bekenden waren. Woensdag weer een nieuwe kans ? Mocht je nog lekker op maandag of woensdag willen lopen met als vertrekpunt Rotterdam Centraal station, check de MeetUp pagina!

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand

 

Naamloos.png 9

Naamloos