Runs van de
Rotterdam Running Crew

Schiedam Run

Op woensdag 18 november rennen wij met Rotterdam Running Crew voor het eerst een run buiten Rotterdam. Die avond maken wij een uitstapje naar het mooie, historische centrum van Schiedam. Schiedam de stad van Jenever, Gin, Molens, karakteristieke grachten en monumentale pakhuizen. Daarbij starten wij op een unieke plek, te weten in De Grote Sint Janskerk (het oudste gebouw van Schiedam). De kerk is nog steeds een cultureel en historisch middelpunt van de stad.Schiedam1
‘Ja, ik snap wel waarom jullie Rotterdammers dit zo bijzonder vinden.’ De jongen die naast mij loopt komt uit Utrecht en is speciaal hiervoor naar Schiedam gekomen. Lopend langs de grachten en de mooie panden merkt hij op wat de meeste deelnemers bij zichzelf denken. Dat het inderdaad een mooie omgeving is waar wij lopen. Grachtenpanden hebben wij nauwelijks meer in Rotterdam en dat maakt het eerste uitstapje buiten de stadsgrenzen extra leuk.

Er werd verzameld in de Grote Kerk en de deelnemers werden niet alleen toegesproken door Burgermeester Cor Lamers maar ook door dichter Renato Miguel die een gedicht over vrijheid voorlas. Een special moment slechts een paar dagen na de aanslagen in Parijs en iedereen in de kerk is muisstil. Er wordt ook gecollecteerd door de Lions Club die ondersteuning gaf aan de organisatie. De collecte was voor Serious City Schiedam.Schiedam2

Als de organist het ‘You’ll never walk alone’ inzet, wordt er eerst zachtjes en later harder meegezongen. De setting, in een kerk, maakt het extra speciaal.

Langs verlichte molens gaan de hardlopers dwars door het centrum van Schiedam. Langs grachtenpanden en jeneverstokerijen. Als de lopers op de diverse afstanden weer terug zijn bij de Grote Kerk kunnen wij de woorden van de loper uit de Domstad alleen maar beamen. Het was inderdaad bijzonder.

Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl