Runs van de
Rotterdam Running Crew

Van Nelle Run

Als wij het in Rotterdam over iconen hebben, dan is de Van Nelle Fabriek er zeker één van. Niet voor niets is deze unieke locatie onlangs opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Wij zijn dan ook super trots dat wij de eerste loop van 2016 op 20 januari om 20:00 uur stipt starten IN de Van Nelle Fabriek.

van nelle 1
Een file, er stond een heuse file op de afrit van de A20 voor een hardloopevenement. De hal in de monumentale Van Nelle fabriek vulde zich langzaam met hardlopers. Door de file en het grote aantal mensen dat nog onderweg was begon het lopen zelf iets later. Dat leek niemand wat uit te maken want de sfeer was erg goed. Aan alles voelde je dat dit weer een bijzondere loop zou worden.

En bijzonder werd hij. Bij het verlaten van het parkeerterrein stond een politie-auto in de berm geparkeerd. Via de luidsprekers klonk keihard ‘eye of the tiger’ en iedereen voelde zich even Rocky Balboa.

Zeker omdat we daarna wat trappen op moesten klimmen om op de Aelbrechtskade te komen. Een bonte stoet van lampjes liep aan de andere kant van de Schie op de Spangensekade. Dit waren de deelnemers aan het 6 kilometer traject.

12509313_748668705233485_4557519924863674331_n

Vanaf de binnenvaartschepen werden we vol verwondering bekeken. Het was een koude avond in januari en toch waren er duizenden hardlopers op de been. De schippers verkozen hun warme kajuit onder het flauwe schijnsel van de televisie.

Via het Mullerhoofd en de Willem Buitewechstraat naderen we Delfshaven. Een ondergewaardeerd stukje Rotterdam. Als we op de Spangensekade lopen zien we in de verte de 3 kilometergroep de trap op gaan richting De Van Nelle-fabriek. Zonder uitzondering maakt iedereen een foto van zichzelf met dit schitterende pand op de achtergrond.

nelle 2
Deel dit bericht op:
[tc_event id="" quantity="true"]
Bekijk Winkelmand


Jeroen Koot is begeleidert bij de RRC en blogt op www.peenvogel.nl

Bekijk foto’s van deze run via deze link

Bekijk foto’s van Ilya de Milde >